Termál & Fürdő

Csúcsra jár a szezon a pacséri termáltónál

  • A tófürdőről készült friss fotók alapján idén is jó szezonja lehet a pacséri fürdőnek.

  • Fontos, hogy ne akarjuk forinttal fizetni a pénztárnál.

Legutóbb a strandszezon legelején írtunk a Vajdaság északi részén található pacséri fürdőről. Ennek a különlegességét az adja, hogy egy mesterségesen kialakított, termálvízzel feltöltött tófürdőről van szó. A víznek pedig a benne található ásványi anyagok lilás árnyalatot adnak.

Sokaknak már csak azért is felkeltheti az érdeklődését a szerbiai fürdő, mert kifejezetten kedvezőek a jegyáraik. Egy felnőtt napijegy 300 szerb dinárba kerül, ami átszámítva 750 forintot tesz ki.

Még a legutóbbi pacséri posztunk után kért meg minket a fürdő, hogy ilyen esetben mindig jegyezzük meg: a fürdő pénztárában kizárólag szerb dinárral lehet fizetni.

Az érvényben lévő szerbiai szabályozás miatt az nem megoldható, hogy forinttal is lehessen fizetni, vagy ott helyben a dinárt forintra váltsa nekünk a pénztáros, azaz szerb dinár nélkül nem érdemes Pacsérra elindulni.

Érdekes egyébként látni, hogy a fürdő szépen lassan hogyan alakítja át a kistelepülés életét. Ez a pacséri termáltó negyedik szezonja, s a turizmus eddig annyira nem számított jelentősnek, hogy helyben nem is volt szálláshely. Azonban kereslet lenne rá, így idén már megnyitott Pacséron az első két apartmanház is.

Nagyot lendíthet a pacséri turizmuson az is, ha idén őszre tényleg meg tudják nyitni az épülőfélben lévő fedett fürdőt, így már nemcsak szezonálisan, hanem egész évben látogatható lenne a létesítmény.

A korábbi években és idén is előfordult, hogy a nagy vízfelület miatt kissé talán túlzottan lehűlt a tó vize. Ezért érdemes néha rápillantani a pacséri fürdő Facebook oldalára, ahol rendszeresen jelzik a tó aktuális hőfokát.

A szezon elején egy technikai hiba miatt megesett, hogy 27 Celsius-fokos volt a víz, de azóta többnyire 30-32 Celsius-fok körül alakul a termáltó vizének hőmérséklete.

Képek forrása és további fotók: a pacséri fürdő Facebook oldala.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!