Termál & Fürdő

Kinyitott a különleges színű termáltó - átszámítva 750 forint a belépő

  • A termálvizű tófürdő arról ismert, hogy időnként lilává változik a színe.

  • A belépőket még mindig elképesztően jó áron kínálják.

  • Egy fedett fürdő is épül a termáltó mellett, de az még nincs nyitva.

Június elsejétől ismét látogatható a pacséri gyógyfürdő, ami egy mesterségesen kialakított, termálvízzel töltött tavat takar. Az egészen egyedi termálfürdő Szerbiában, a Vajdaság északi részén található, a bácsalmási határátkelőtől mindössze 17 kilométerre, azaz egynapos kirándulási célnak sem rossz választás.

Ez lesz a negyedik szezonja a pacséri fürdőnek, ahol tulajdonképpen a hátrányukat fordították előnnyé.

Arra ugyanis nem lett volna pénze a településnek, hogy egy klasszikus fedett, vagy legalább medencés létesítményt húzzanak fel. A tómeder kialakítása, majd termálvízzel való feltöltése egyrészt olcsóbb volt, másrészt sokkal egyedibb fürdő jött létre.

A közelmúltban éppen arról beszélt Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, hogy nem tucatfürdők kellenek, hanem olyanok, amelyek valamiben különlegesek. Na, a pacséri pont ilyen.

A pacséri tófürdő egyediségéhez hozzátartozik a színe is. A második strandszezonjának elejére ugyanis lilás, rózsaszínes árnyalata lett a termálvíznek. Látványnak eléggé furcsa, de mint kiderült, semmi problémát nem jelent, csak egyik évről a másikra megnövekedett a vízben a jód, a bróm és a lítium aránya.

Tavaly pedig a szezon elején eltűnt a lila árnyalat, majd a nyár későbbi részében már újra színes vizes adott a termálkút.

Kíváncsiak voltunk, hogy idén milyen lesz a víz színe, a fürdő a Facebook oldalán már közöltek is néhány fotót az előkészítő munkálatokról, de ezeken még nem látszik, ugyanis a képek készítésekor még nem töltötték fel vízzel a tómedret.

Másvalami ugyanakkor látszik:

Pacsér Fedett FürdőEz pedig az új fedett részleg, aminek a befejezését még tavaly őszre ígérték, de a fotó alapján egyelőre még várni kell az átadására.

Ami viszont jó hír, hogy változatlanok a jegyárak.

Egy felnőtt, egész napos belépőjegy 300 dinárba kerül, ez jelenlegi árfolyamon 750 forint. A 14 év alattiaknak lehet gyerekjegyet váltani 200 dinárért (kb. 500 forint), a 2 felnőtt, 2 gyermek felállású családi jegy pedig 800 dinár, azaz 2000 forint.

Magyarországon ilyen olcsó termálfürdő már nincs is.

Fontos tudnivaló: a forintban megadott árakat tájékoztatásul közöltük, a fürdő pénztárában szerb dinárral tud csak fizetni!

UPDATE: időközben egy-két új információ is kiderült a fürdőről (Mikor nyit a fedett rész? Vannak-e már szálláshelyek?) Ezeket ide kattintva olvashatja.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Klára Harsányi says:

    A mi strandunk, Gyömrőn, természetes környezetű, termálvizes fürdő, aminek közvetlen szomszédságában lévő horgásztó is vonzza évtizedek óta az idelátogatókat! 🙁

  2. józsef Szuromi says:

    Süket duma, ha jót akar valaki thermál fürdőbe fürödni itt van a Polgári strand Tiszaujvárostól 3 kilométerre, és még halászni is lehet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!